poniedziałek, 10 maja 2010

czary mary, hokus pokus

jak są siły i chęci czasami udaje mi się wyczarować coś miłego dla oka i boskiego dla podniebienia,
smacznego!!!

zielone szparagi wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy z oliwek,wody i ząbkiem czosnku


w mleku rozpuszczamy topiony serek śmietankowy, dodajemy dwie szczypty gałki muszkatołowej


a w piekarniku dzieją się cuda


voila


faszerowany kurczak w cieście francuskim z podsmażanymi szparagami w śmietankowym sosie

powiem tyle, było wyborne :)

5 komentarzy:

Lucyna pisze...

Aż ślinka cieknie na sam widok tych pyszności! Chyba w wolnej chwili przygotuje taki obiad dla mojej rodzinki. Pozdrawiam.

Lucyna pisze...

Zapraszam do zabawy w 10 zdjęcie. Szczegóły u mnie na blogu. Pozdrawiam.

Elamika pisze...

Witaj, na Twój blog trafiłam przez Polskie Wnętrza. Bardzo mi się spodobał. Będę zaglądać. Pozdrawiam.

ABily pisze...

Witam, danie wyglada fantastycznie. Sprobuje przyzadzic kurczaka w ciescie, czym go faszerowalas???

Majka pisze...

faszerowany podsmażonymi pieczarkami z cebulka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...